26 Augustus, 2019

Wereldtop kogelstoten in finale op De Brouckèreplein

Daags voor de IAAF Diamond League finales in het Koning Boudewijnstadon, op de 43ste editie van de AG Memorial Van Damme, mogen de kogelstoters traditioneel de spits afbijten met een immer gesmaakte en druk bijgewoonde topwedstrijd op één van de vele mooie Brusselse pleinen.

Dit jaar, op donderdagavond 5 september, is het prachtig vernieuwde De Brouckèreplein de unieke setting voor de 'Urban Memorial' van de kogelstoters. De toegang voor het publiek is gratis. Iedereen is welkom om 's namiddags de junioren aan te moedigen in het voorprogramma. De kogelstootfinale van de Diamond League start aansluitend om 17u10.

De volledige wereldtop tekent present op het De Brouckèreplein. Olympisch kampioen en wereldranglijstaanvoerder (22m74) Ryan Crouser topt het deelnemersveld. De Amerikaan zal het vuur aan de schenen gelegd worden door zijn landgenoten Joe Kovacs en Darrell Hill, de Braziliaan Darlan Romani, de Pool Michal Haratyk en de Nieuw-Zeelander Thomas Walsh. 

Walsh is regerend wereldkampioen en titelverdediger in de Diamond League. Hill is de DL-kampioen van 2017, toen de finale plaatsvond op het Muntplein. Alle zes de atleten die hun komst naar Brussel al bevestigd hebben, hebben dit jaar 22 meter of meer geworpen. Het belooft dus een bijzonder hoogstaande finale te worden!