13 Oktober, 2016

Wereldrecord 'Waving hands' tijdens AG Insurance Memorial Van Damme

De 40ste editie van de AG Insurance Memorial Van Damme op 9 september 2016 stond bol van sportieve hoogtepunten, spannende wedstrijden en een unieke ambiance. Met de schitterende sprong van polsstokspringster Sandi Morris over 5m sneuvelde zelfs bijna een wereldrecord. Al is er wel een ander wereldrecord gevestigd op deze jubileumeditie: het record “Most people waving hands simultaneously”.

Traditiegetrouw bevat het programma van de AG Insurance Memorial Van Damme, naast sportieve hoogtepunten door het kruim van de internationale atletiek, ook een aantal emotionele momenten. Zo mocht het estafette-team vrouwen 4 x 100 m dat 8 jaar geleden deelnam aan de Spelen van Peking, eindelijk zijn gouden medaille in ontvangst nemen. En ook de Team Belgium atleten, die in augustus zo sterk hadden gepresteerd in Rio de Janeiro, werden uitgebreid gehuldigd.

Tijdens de rondrit op de atletiekpiste onthaalden de toeschouwers in een volgelopen Koning Boudewijn stadion onze Olympische atleten niet alleen met een daverend applaus. Aangespoord door de stadionspeakers, namen ze ook deel aan een heuse wereldrecordpoging: gedurende 2 minuten zo veel mogelijk toeschouwers gelijktijdig laten zwaaien.

Het hele stadion nam alvast enthousiast deel, zelfs hoge gasten als onze eigen koning Filip, prins Albert 2 van Monaco en IOC-erevoorzitter Jacques Rogge lieten zich niet onbetuigd. Na afloop konden de aanwezige gerechtsdeurwaarders dan ook officieel vaststellen dat maar liefst 41.500 toeschouwers gedurende de volle 2 minuten onze atleten hadden toegewuifd.

AG Insurance legde de wereldrecordpoging voor aan de World Record Academy, ’s werelds grootste organisatie die nieuwe records onderzoekt en erkent. Deze academie heeft begin oktober de recordpoging officieel gevalideerd. En zo krijgen AG Insurance en de 40ste editie van de AG Insurance Memorial Van Damme alsnog hun wereldrecord …

Bekijk hier de video