06 Augustus, 2017

Wereldkampioen Gudzius op Memorial

Zaterdagavond stond de finale van het discuswerpen op het programma op het WK in Londen. Jammer genoeg zonder onze landgenoot Philip Milanov. Hij raakte niet door de kwalificaties.

Drie centimeter. Dat was het verschil tussen goud en zilver in het discuswerpen. De 26-jarige Litouwer Andrius Gudzius wierp met 69m21 net iets verder dan de Zweed Daniel Stahl, 69m19, en veroverde zo het goud. Het brons was voor de Amerikaan Mason Finley met een worp van 68m03.

Gudzius volgt de Pool Piotr Malachowski op. Die kwam deze keer met een worp van 65m24 niet verder dan een vijfde plaats, net voor de Duitse olympische kampioen Robert Harting (65m10).

Stahl krijgt begin volgende maand al een kans op revanche. Hij staat namelijk net als Gudzius in finale van de Diamond League in Brussel op 1 september.

VIER FINALES

Vanavond strijden de vrouwen voor de medailles in het polsstokspringen en op de 100m. Verder volgt er vandaag ook de ontknoping in de zevenkamp. Thiam staat er met haar tweede plaats na dag 1 uitstekend voor. De olympische kampioene van Rio zal ook op de Memorial aanwezig zijn waar ze zal deelnemen aan het hoogspringen met een wildcard.

De mannen op hun beurt proberen de kogel zo ver mogelijk te gooien in de finale van het kogelstoten. Benieuwd welke krachtpatser deze het verst krijgt!