04 September, 2013

Usain Bolt: 'Het Brusselse publiek stuwt me naar grootse tijden'

Met de imposante skyline van onze hoofdstad als achtergrond trotseerde Usain Bolt gisteren –op de dertigste verdieping van het Sheraton hotel- tientallen journalisten uit binnen- en buitenland. Vrijdag besluit de snelste man ter wereld zijn seizoen in Brussel . “Toegegeven, het was een matig jaar” verklaarde hij ootmoedig. “Hoeveel op 10 geef ik me voor dit jaar? Misschien is 7 op 10 zelfs te veel."

Toch blaakt hij van vertrouwen voor de Memorial van vrijdag. Vooraleer van het strand, het uitgaan, de disco, Manchester United en videogames te genieten na een seizoen waaraan hij weer enkele wereldtitels toevoegde aan zijn lang en indrukwekkend palmares wil Bolt knallen in het Koning Boudewijn stadion.

"De techniek is er, de basissnelheid ook. Bovendien heb ik in Brussel altijd goed gelopen. Steevast zette ik hier enkele van de betere prestaties van het seizoen neer. Het publiek stuwt me hier naar grootse tijden. Ik haal energie uit het enthousiasme van het uitverkochte en uitzinnige stadion”.

"Toen ik het bericht hoorde dat sommigen dit stadion willen neerhalen en vervangen door een voetbaltempel zonder atletiekpiste begreep ik dat niet. Ik ben geschokt en vind het belachelijk", vertelde de snelste man ter wereld. "Elke atleet wil naar de Van Damme komen. Het publiek is fantastisch, de piste is heel snel. De sfeer is uitzonderlijk. Het is een plek waar je heel veel energie voelt. Dit is echt belachelijk."

Bekijk de hoogtepunten van de persconferentie van Bolt

Bekijk de integrale persconferentie van Bolt