09 Mei, 2014

Toekomst IAAF Diamond League verzekerd tot 2019

De IAAF Diamond League doet er nog minstens vijf jaar bij. Dat vertelde IAAF-voorzitter Lamine Diack donderdag in Doha, waar vrijdag de eerste meeting van de vijfde editie van de IAAF Diamond League plaatsvindt.

"De IAAF Diamond League is erg waardevol voor de IAAF", aldus Diack. "Daarom ben ik blij te kunnen aankondigen dat de IAAF een nieuw contract met zijn partners gesloten heeft waardoor de IAAF Diamond League minstens tot 2019 zal verdergezet worden."

In 2010 werd de IAAF Diamond League boven de doopvont gehouden als opvolger van de Golden League (1998-2009). "Sindsdien heeft het een plaats verworven in de harten en de geesten van alle sportfans wereldwijd", vertelde Diack. 

De IAAF Diamond League bestaat uit 14 meetings in Aziƫ, het Midden-Oosten, de Verenigde Staten en Europa. De AG Insurance Memorial Van Damme, op 5 september in het Koning Boudewijnstadion in Brussel, vormt traditiegetrouw de grote finale van de IAAF Diamond League.

"Het tv-publiek dat we met de IAAF Diamond League bereiken is veel groter dan dat van de Golden League: vorig jaar waren er 265 miljoen kijkers in 135 landen", voegde Diack er nog aan toe. 

"Met de lancering van de IAAF Diamond League App en een intensief gebruik van social media om ook de jongere sportfans aan te spreken hebben we er vertrouwen in dat onze 14 meetings zullen blijven groeien", besloot de tevreden IAAF-baas.