27 April, 2017

Thousand Hills of Hope

Het is geen toeval dat we een Rwandese schilder hebben benaderd om het schilderij van de 41ste Memorial te maken. Rwanda staat dit jaar extra in the picture op de Memorial, met ons nieuwe goede doel ‘Thousand Hills of Hope’. Gezicht ervan is Imana Truyers.

Imana is geen onbekende voor wie de atletiek volgt. Ze werd onder meer afgelopen seizoen opnieuw derde in de eindstand van de CrossCup. Imana is geboren in Rwanda en een kind van de genocide. Haar moeder moest op de vlucht voor de rebellen, beviel in een vluchtelingenkamp van Imana en liet daarbij zelf het leven. Imana werd opgevangen in een weeshuis waar ze enkele maanden later door haar Belgische adoptie-ouders in de armen werd gesloten voor een nieuwe toekomst is België.

Ze heeft nog steeds een sterke band met haar geboorteland en haar familie. Enkele jaren geleden besliste ze samen met haar adoptievader Roel om fondsen te beginnen inzamelen om de bevolking van haar geboorteregio te steunen. ‘Thousand Hills of Hope’ steunt projecten ten behoeve van de straat- en weeskinderen en de arme bevolking van Rwanda. Het biedt op meerdere plaatsen in het land hulp, gaande van het voorzien van sport- en spelmateriaal, medicatie en voeding tot de bouw van waterputten, toiletten en sportterreinen.

Het eerstvolgende project dat op stapel staat is de volledige renovatie en uitbreiding van de pediatrie van Kansi. Het gebouw dateert van 1931, dus alles dient hier dringend aangepast te worden: medische apparatuur, bedden voor patiënten, vernieuwing bevallingskamer, materiaal voor couveuse, generator, medicatie, vernieuwing sanitair, … De pediatrie moet sowieso worden uitgebreid op het vlak van capaciteit, er zijn aangepaste kinderbedden nodig,... Voor dit project alleen is al 30.000 euro nodig!

De Memorial heeft ‘Thousand Hills of Hope’ uitgekozen als goede doel en zal op verschillende manieren geld inzamelen. Zo wordt het schilderij opnieuw per opbod verkocht en gaat die opbrengst al integraal naar ‘Thousand Hills of Hope’. 

Meer info op www.thousandhillsofhope.be.