31 Augustus, 2017

Thiam wil wereldtitel vieren met Belgische publiek

Olympisch en wereldkampioene zevenkamp Nafi Thiam wil vrijdag tijdens de AG Memorial Van Damme vooral vieren met het Belgische publiek. Ze neemt er deel aan het hoogspringen, maar de sportieve verwachtingen drukte Thiam op een persmoment donderdag de kop in.

"Mijn wereldtitel kunnen vieren met het Belgisch publiek is heel speciaal. Het is een plezier om erbij te zijn", stak Thiam van wal. "Een paar jaar geleden zakte ik met mijn club als supporter af naar de Memorial, nu kom ik een gouden medaille vieren. Alles is veranderd."

Na een lange vakantie in Miami temperde ze alle sportieve verwachtingen. Het hoogspringen bij de vrouwen vormt bovendien, in tegenstelling tot vorig jaar toen Thiam een wedstrijd op maat kreeg, de grote seizoensfinale van de Diamond League.

"Ik verwacht geen buitengewone prestatie van mezelf. Ik kom uit een rustperiode. Ik heb een beetje gelopen, maar geen enkele specifieke training gedaan. Ik heb zin om goed te springen, maar verwacht geen 2m04", grapte Thiam, die een persoonlijk record van 1m98 heeft.

Heeft Thiam geen spijt dat ze haar vakantie nog even uitstelde tot na de Memorial? "Ik had rust nodig en wilde weg zijn van alle spanning. Soms doet het deugd als alles even stopt. Het was de enige mogelijke periode om op vakantie te kunnen. Maar ik kan niet wachten tot de Memorial begint morgen!"