30 Augustus, 2018

Thiam: 'De Memorial is samen vieren met het Belgische publiek'

Nafi Thiam zal vrijdagavond zonder twijfel één van de atletes zijn die het luidst wordt toegejuicht op de AG Memorial Van Damme. De kersverse Europese kampioene op de zevenkamp is pas terug van een welverdiende vakantie, maar is klaar om vrijdag mee te doen aan het hoogspringen.

Een ontspannen Nafi Thiam stond donderdagnamiddag in het atletenhotel in Brussel met de glimlach de pers te woord. Uiteraard ging het in eerste instantie over haar Europese titel in de zevenkamp, die ze begin deze maand in Berlijn veroverde. "Elke titel is anders. Na mijn olympische titel en wereldtitel voelde ik meer druk. Deze nieuwe titel betekent heel veel voor mij, maar titels vergelijken is moeilijk."

Thiam is de derde atlete in de geschiedenis die een zogenaamde 'Grand Slam' heeft gerealiseerd, op de drie grote kampioenschappen de titelhoudster zijn. "Ik ben fier op wat ik in Berlijn gepresteerd heb. Maar het is nooit mijn streefdoel geweest om titels te pakken, wel om mezelf te pushen om almaar beter te presteren."

Na twee welverdiende vakantieweken, die ze doorgebracht heeft in de Verenigde Staten, is Thiam uitgerust voor de AG Memorial Van Damme. "Na het EK zat mijn seizoen er zo goed als op, maar ik kom graag naar de Memorial om samen te vieren met het Belgische publiek. Ik denk dat ik nog wel iets in de benen heb zitten voor morgen, anders zou ik niet deelnemen. Ik heb in de VS niet twee weken op het strand gelegen."

Thiam hoopt in Brussel minstens even goed te doen als in Berlijn, waar ze in de zevenkamp over 1m90 wipte. "Ik voel me klaar om te springen. 1m90 moet er zeker in zitten. 2 meter? Dat wordt lastig denk ik, maar wie weet lukt het met de steun van het publiek..."