11 Augustus, 2017

Taylor domineert Diamond League en WK!

Christian Taylor heeft zich donderdag voor de derde keer in zijn carrière tot wereldkampioen hinkstapspringen gekroond. De Amerikaan zal één van de absolute blikvangers worden op de AG Memorial Van Damme!

De 27-jarige Taylor kwam bij zijn derde poging 17m68 ver en dat bleek voldoende voor goud. Die 17m68 is voor zijn doen al bij al nog bescheiden afstand, want tijdens de Diamond League in Eugene eerder dit jaar liet hij liefst 18m11 noteren. Op een dag het 22 jaar oude wereldrecord van Jonathan Edwards (18m29) breken, lijkt dus geen onbereikbaar doel voor Taylor.

Taylor veroverde eerder al goud op de WK's van 2011 en 2015 en op de Olympische Spelen van 2012 en 2016. Taylors landgenoot Will Claye moest met 17m63 net als op de Spelen in Rio met zilver vrede nemen. De Portugees Nelson Evora, de olympische kampioen van 2008, legde met 17m19 op brons beslag.

In het klassement van het hinkstapspringen in de Diamond League staan Taylor en Claye ook op 1 en 2. De gouden en zilveren medaille van Londen zullen het op 1 september in de grote finale van de Diamond League in Brussel op de AG Memorial Van Damme dus wellicht onderling uitvechten.

Met de 400 meter horden bij de vrouwen en de 200 meter bij de mannen stonden er donderdag in Londen nog twee nummers op het programma die ook in Brussel zullen worden gelopen. Met de Amerikaanse Kori Carter en de Turk Ramil Guliyev kwamen er twee eerder verrassende winnaars uit de bus. De Tsjechische Zuzana Hejnova, leidster in de Diamond League, viel als vierde net buiten de medailles. Idem voor Ameer Webb, die vijfde werd op de 200 meter.

Vrijdag is het op het WK uitkijken naar Thomas Van der Plaetsen op de eerste dag van de tienkamp. De regerende Europese kampioen zal tijdens de AG Memorial Van Damme deelnemen aan een driekamp (kogelstoten, verspringen en 110 meter horden). Met Anne Zagré en Eline Berings in de reeksen van de 100 meter horden komen er nog twee Belgen in actie. Zagré kan je op zaterdag 26 augustus in hartje Brussel aan het werk zien tijdens het sprintfestival op de AG Urban Memorial Van Damme.