28 Augustus, 2019

Stefanidi vs Morris, Manangoi vs Ingebrigtsen, Taylor vs Pichardo

Het is vanaf nu aftellen naar de AG Memorial Van Damme, volgende week vrijdag 6 september in het Koning Boudewijnstadion. De startlijst geraakt stilaan helemaal vol. We lichten er dagelijks de interessantse duels en namen uit en focussen op olympische en wereldkampioenen. Er zullen op deze AG Memorial Van Damme immers 14 olympische gouden medaillewinnaars aantreden, 23 huidige of voormalige wereldkampioenen en 14 huidige Europese kampioenen!

Polsstok vrouwen

Ook op de Memorial gaat olympisch, wereld- en Europees kampioene Ekaterini Stefanidi de strijd aan met Sandi Morris. Die laatste houdt nog steeds één van haar beste herinneringen ooit over aan de Memorial. In 2016 wipte ze er over 5m00, een nieuw persoonlijk record en een meetingrecord. Met ook Anzhelika Sidorova en Alysha Newman, de top-4 van Parijs afgelopen weekend en dus de vrouwen in vorm, belooft het in Brussel een bijzonder hoogstaande en spannende Diamond League-polsstokfinale te worden. Fanny Smets mag zich dankzij een wildcard ook met al die wereldtoppers meten.

1500m mannen

Met wereldkampioen Elijah Manangoi, Europees kampioen Jakob Ingebrigtsen en wereldranglijstaanvoerder Timothy Cheruyiot is er geen gebrek aan topfavorieten op de 1500 meter. En Ronald Musagala, afgelopen weekend nog de beste in Parijs, zal zeker ook een woordje willen meepraten. Als het een langzame tactische race wordt, is 800 meter-specialist Marcin Lewandowski met zijn snelle eindsprint een te duchten outsider. Belgisch recordhouder Ismael Debjani is er met een wildcard ook bij.

Hink-stap-springen mannen

In de geschiedenis van het hink-stap-springen zijn er slechts zes mannen in geslaagd verder te geraken dan 18 meter. Drie van hen strijden op de AG Memorial Van Damme om de winst in de Diamond League. Olympisch en wereldkampioen Christian Taylor zal stevige concurrentie krijgen van indoor wereldkampioen Pedro Pablo Pichardo en voormalig indoor wereldkampioen Will Claye. Hoe dicht komen ze bij het wereldrecord dat al sinds 1995 met 18m29 op naam van Jonathon Edwards staat?