08 Juni, 2018

Spectaculaire piste voor AG Urban Memorial Van Damme Sprintfestival krijgt vorm

Nu zondag 10/06 zijn alle ogen van atletiekminnend België gericht op Brussel voor de eerste manche van de AG Urban Memorial Van Damme. Voor het Sprintfestival is de organisatie volop bezig aan de bouw van een spectaculaire piste aan het Atomium, uniek in België!

Ondertussen krijgt de piste al aardig vorm. De atleten zullen lopen van de voet van het Atomium richting de Heizelpaleizen, dit staat garant voor fantastische en unieke beelden met het bekendste monument van België op de achtergrond. Sinds donderdag is er een crew van 15 personen bijna onafgebroken aan het werk om de piste wedstrijdklaar te maken. In totaal overbrugt de piste een hoogteverschil van 5m50 over een afstand van 130m lang en 4 banen. Bovendien worden er in de laatste 50m speciale publiekszones voorzien. 

Het AG Urban Memorial Van Damme Sprintfestival zondag gaat om 12u30 van start met vijf nationale reeksen van de 100 meter bij de vrouwen. Om 13u30 klinkt het startschot voor de eerste van 6 reeksen bij de mannen.  Daarna is het aan de atleten van de Special Olympics en tussen 14u30 en 16u is de piste in de schaduw van het Atomium gereserveerd voor de hordelopers. De apotheose, kort na 16u, wordt een 4x100 meter back-to-back – een aflossing heen en weer zoals bij het zwemmen – waarin de Belgian Tornados hun opwachting zullen maken.


DE TOEKOMST VAN DE ATLETIEK

Jacques Borlée, coach van de Belgian Tornados, is alvast een grote fan van het concept. “Dit is de toekomst van de atletiek.  Op de Olympische Spelen van Tokio zal trouwens voor de eerste maal een 4*400 mixed plaatsvinden. Wij zijn dus bijzonder verheugd dat we hier in Brussel een eerste keer kunnen proeven van deze nieuwe discipline.  Bovendien op een fantastische locatie in de schaduw van een iconisch gebouw.”


Iedereen is welkom zondag om het van dichtbij mee te maken. De toegang tot het unieke AG Urban Memorial Van Damme Sprintfestival is gratis. Kinderen tot 12 jaar kunnen zich bovendien gratis inschrijven voor de Kids Athletics, een atletiekinitiatie (12u-16u) onder leiding van ervaren trainers. 

 

Op www.agurbanmemorialvandamme.be vindt u het gedetailleerde programma, deelnemerslijsten, alle praktische info én een videoanimatie van de indrukwekkende mobiele piste aan het Atomium.