08 Augustus, 2018

Reikhalzend uitkijken naar polsstokcompetitie op AG Memorial Van Damme

Sinds gisteren zijn alle schijnwerpers op het EK atletiek in Berlijn gericht en de volgende dagen krijgen we zicht op welke Europese kampioenen op de Memorial te zien zullen zijn. Maar ook van buiten Europa bevestigen steeds meer atleten hun komst naar de finale van de IAAF Diamond League in Brussel. Zoals al vaker in het verleden zal de polsstokcompetitie letterlijk en figuurlijk één van de absolute hoogtepunten worden.

Het polsstokspringen op de AG Memorial Van Damme is al bijna even legendarisch als de lange afstandsnummers. Sergei Bubka en Jelena Isinbayeva bezorgden het Belgische publiek meermaals onvergetelijke avonden. Dat lijkt dit jaar niet anders te zijn: we krijgen een absoluut topdeelnemersveld voor het polsstok bij de mannen met man van het seizoen Sam Kendricks (4 Diamond League zeges dit seizoen!), maar ook zijn belangrijkste uitdagers Shawn Barber, Renaud Lavillenie en Armand Duplantis. 

Tal van andere uitblinkers in hun discipline dit seizoen hebben ook hun komst naar de Memorial bevestigd. Op de 800m krijgen we zeker de Kenianen Kinyamal en Rotich aan de start en dat is ook zo op de 5000m met Balew, Barega en Chelimo (elk al 1 Diamond League zege dit seizoen). Bij de vrouwen tekent de leading lady van het discuswerpen, Sandra Perkovic, present, net als de verspringsters Lorraine Ugen en Malaika Mihambo die het deze week in Berlijn ook nog tegen elkaar opnemen.