17 Juni, 2019

Polsstokspringen en kogelstoten in de stad

  • Belgian Arnaud Art pictured in action during the AG Insurance Urban Memorial pole vault event, Saturday 25 August 2018, in Antwerp. BELGA PHOTO KRISTOF VAN ACCOM

Op 16 augustus is de Vismarkt aan de Brandhoutkaai het decor voor de Urban Memorial Van Damme. In 2017 liepen Kevin, Jonathan en Dylan Borlée al eens 100m over het water aan de Vismarkt, anno 2019 zal er gesprongen worden aan het water.

Onder meer Arnaud Art, Ben Broeders en Fanny Smets zullen in mixed teams (M&V) de strijd met elkaar aangaan. In het voorprogramma komen de nationale jongeren aan bod. Meteen een stevig voorsmaakje voor het echte werk binnen enkele jaren. Voor de kinderen wordt er een toffe jeugdinitiatie voorzien.

Kogelstoten op het magnifieke de Brouckèreplein

Het kogelstoten uit het stadion halen en naar de mensen in de stad brengen is uitgegroeid tot een echte klassieker binnen de AG Memorial Van Damme. Ook dit jaar vindt de kogelstootcompetitie bij de mannen plaats in het hartje van Brussel.

Op donderdagavond 5 september is iedereen welkom op het prachtig vernieuwde Place de Brouckére voor de Diamond League finale in het kogelstoten bij de mannen. Als voorprogramma komen de nationale junioren in actie. Een absolute én laagdrempelige must see voor jong en oud.