10 September, 2019

Organisatie Memorial al langer in gesprek over nieuw title partnership

  • Belgian Dylan Borlee (front, R) pictured during the men 400m race the 2019 edition of the AG Insurance Memorial Van Damme IAAF Diamond League athletics meeting, Friday 06 September 2019 in Brussels. BELGA PHOTO KRISTOF VAN ACCOM

Naar aanleiding van het bericht dat vanochtend in L’Echo verscheen en door andere media werd overgenomen, wil de organisatie van de Memorial Van Damme kort wat duiding geven.

De overeenkomst met AG Insurance over het title partnership van de Memorial liep over een periode van zes jaar waarvan de editie van dit jaar (vorige vrijdag) de laatste was. Er lopen dan ook al een tijdje gesprekken met bestaande en nieuwe potentiële partners over de invulling van het title partnership voor de volgende Jaren. Het gaat om enkele grotere Belgische en internationale bedrijven uit tal van sectoren. Net zoals dat in het verleden het geval was, wordt er over de contacten en onderhandelingen met partners niet gecommuniceerd.

Parallel aan die gesprekken wordt de volgende editie van de Memorial volop voorbereid. Die vindt plaats op vrijdag 4 september, enkele weken na de Olympische Spelen in Tokio en meteen na het EK in Parijs. De nieuwe olympische en Europese kampioenen zullen present zijn op de 44e editie van de Memorial.