01 September, 2019

Obiri vs Hassan, Shubenkov vs Ortega, Harrison vs Williams

Het is aftellen naar de 43e editie van de AG Memorial Van Damme, vrijdag in het Koning Boudewijnstadion in Brussel. Het wordt zeker ook uitkijken naar de 5000m bij de vrouwen en de beide hoge hordennummers.

5000m vrouwen

Topbezetting op de 5000 meter bij de vrouwen. Wereldkampioene Helen Obiri was dit seizoen ook de beste in de Diamond League. Ze krijgt in de finale op de AG Memorial Van Damme wel af te rekenen met Europees kampioene en wereldrecordhoudster op de mijl, Sifan Hassan! Maar er is nog flink wat concurrentie uit Kenia en Europa: Agnes Jebet Tirop en voormalig steeplekampioene Chepkoech enerzijds, de Duitse Kostanze Klosterhafen anderzijds.

 

110m horden mannen

Nog zo’n open strijd krijgen we ongetwijfeld op de 110 meter horden bij de mannen. Wereldkampioen Shubenkov was erg sterk aan het seizoen begonnen, maar de Spanjaard Ortega was over het hele seizoen dan weer de beste in de Diamond League. De Amerikaanse kampioen Roberts is de jongste weken de man in vorm. Zet daar nog de wereldkampioen indoor Pozzi naast en je hebt kanshebbers bij de vleet voor de eindzege.

 

100m horden vrouwen

Op de hoge horden bij de vrouwen wordt het wellicht vooral een duel tussen wereldrecordhoudster Kendra Harrison en voormalig wereldkampioene Danielle Williams. Ze verdeelden ook bijna alle Diamond League zeges onder elkaar. Kersvers Belgisch kampioene Anne Zagré kreeg de wildcard en kan zich tonen in dit mooie gezelschap.