02 September, 2017

'Nafi now we celebrate, oh oh oh'

Nafi Thiam heeft op de AG Memorial Van Damme haar fantastische seizoen gevierd met het Belgische publiek. Aan het eind van de avond bracht de Belgische hiphopsensatie Coely nog een hommage aan de wereldkampioene zevenkamp. Nafi en Coely zijn fan van elkaar.

Thiam, de wereld- en olympisch kampioene op de zevenkamp, nam in het Koning Boudewijnstadion deel aan het hoogspringen. Ze werd vierde met 1m88.

"Ik kan na een welverdiende vakantie niet teleurgesteld zijn over mijn prestatie", zei Thiam. "De AG Memorial Van Damme was zoals ik het verwacht had. Ik wilde de sfeer in Brussel opsnuiven en had zin om mijn seizoen te vieren met het Belgische publiek", reageerde Thiam, die bij haar tweede poging over 1m88 sprong en daarna drie keer miste op 1m91.

"Na mijn wereldtitel heb ik een maand vakantie genomen. Ik kon niet beter en ben niet teleurgesteld over mijn prestatie."

"Voor ik opnieuw aanvat met de trainingen (op 16 oktober) neem ik nog zes weken rust. Binnen twee weken start het schooljaar weer. Ik begin aan mijn derde bachelor geografie. Daarna ben ik 25 jaar oud. Dat lijkt me de ideale leeftijd om me volledig te smijten op de atletiek."

"Ik blijf hard werken en trainen. En als ik intussen mensen aan het sporten kan brengen en de atletiek groter kan maken, des te beter!"

COELY ZINGT VOOR NAFI

Na haar sportieve optreden in het Koning Boudewijnstadion mocht Thiam genieten van een muzikaal optreden van Coely, die voor de gelegenheid de tekst van haar grote hit 'Celebrate' aanpaste. Het refrein 'Momma now we celebrate, oh oh oh' veranderde in 'Nafi now we celebrate, oh oh oh'. Het publiek vierde en zong enthousiast mee en Nafi genoot met volle teugen van deze prachtige hommage!