05 Mei, 2017

Morris: 'Beelden van 2016 een miljoen keer herbekeken!'

Het mooiste moment uit de carrière van Sandi Morris? Daar hoeft de Amerikaanse polsstokspringster niet lang over na te denken. "De AG Memorial Van Damme in Brussel vorig jaar! Ik heb de video al een miljoen keer herbekeken!"

Vrijdag gaat in Doha de IAAF Diamond League 2017 van start. Daags voor de meeting konden atletiekfans via social media vragen stellen aan Sandi Morris. Gevraagd naar het mooiste moment uit haar carrière begon de Amerikaanse polsstokspringster een minutenlange monoloog/lofzang over de AG Memorial Van Damme, waar ze vorig jaar over de magische grens van 5m00 wipte.

"Brussel was de meest memorabele competitie van mijn leven. Zelfs beter dan de Olympische Spelen in Rio (waar Morris zilver won, nvdr). "Het was een heel speciale situatie. Alle events waren gedaan, alleen het polsstokspringen was nog bezig en ik was de laatste die overbleef. Iedereen bleef in het stadion. Meer dan 40.000 toeschouwers waren er."

"Maar ik was zo gefocust dat ik het niet eens besefte. Tot bij 4m94, ik keek naar links en rechts of ik niet in de weg stond van aankomende atleten, tot mijn coach zei: 'Sandi, je bent de enige die nog bezig is in het stadion'. Het was cool om op de piste te staan met zoveel ogen gericht op het polsstokspringen en op mij."

"Het geluid, de aanmoedigingen, dat is onbeschrijfelijk. Zo luid was het en dat alleen maar voor mij! Toen ik over 5m00 sprong en terug op de mat landde, was het in mijn herinnering alsof het 5 seconden stil was. Maar toen ik de video herbekeek, bleek dat het een slechts splitseconde duurde vooraleer het publiek helemaal uit zijn dak ging. Het luidste geschreeuw aller tijden!" 

"Die video heb ik al een miljoen keer herbekeken. Dat moment op de AG Memorial in Brussel is bepalend moment in mijn carrière. Toen heb ik beseft: hiervoor doe ik het allemaal!"