13 Mei, 2017

Milanov start Road to Brussels met schitterende zege in Shanghai!

Philip Milanov heeft zaterdag de competitie in het discuswerpen gewonnen op de tweede manche van de Diamond League in het Chinese Shanghai. Geen betere manier om de Road to Brussels in te zetten!

Milanov gooide de discus bij zijn derde van zes pogingen 64,94m ver, zes centimeter onder het minimum om zich te plaatsen voor het WK in Londen (4-13 augustus). Hij verbeterde wel zijn seizoensbeste prestatie (die 62,95m bedroeg).

De 25-jarige Milanov, goed voor zilver op het WK 2015 en EK 2016, heeft een persoonlijk (en tevens Belgisch) record van 67,26m. Dat vestigde hij op 6 mei 2016 in Doha. Voor Milanov is het zijn tweede overwinning in de Diamond League, na Londen 2015.

De Poolse viceolympisch kampioen Piotr Malachowski, tevens regerend wereld- en Europees kampioen, eindigde als tweede met een worp van 64,36m. De Zweed Daniel Stahl vervolledigde het podium met een worp van 64,14m. Philip Milanov was de enige Belgische deelnemer aan de Diamond League-meeting in Shanghai.       

Milanov is dankzij zijn zege in Shanghai uiteraard de eerste leider in de Road to Brussels. De beste acht atleten per discipline betwisten in Brussel (of in Z├╝rich) op het eind van het Diamond League-seizoen de grote finale. Je kan Milanov op zaterdag 3 juni ook al aan het werk zien in Oostende. Daar doet hij mee aan de AG Urban Memorial op het strand aan het Zeeheldenplein.

Naast Milanov waren er in Shanghai nog zeven atleten die een eerste grote stap op de #roadtobrussels gezet hebben. Noah Lyles (200 meter mannen), Kipyegon Bett (800 meter mannen), Omar McLeod (110 meter horden mannen), Elaine Thompsn (100 meter vrouwen), Shaunae Miller-Uibo (400 meter vrouwen), Hellen Obiri (5000 meter vrouwen) en Sandra Perkovic (discuswerpen) vrouwen. Lyles, Thompson, Miller-Uibo en Obiri wonnen hun wedstrijd zelfs met een beste wereldjaarprestatie!