26 Maart, 2013

Marieke Vervoort één van de topsterren op Belgacom Memorial Van Damme

Paralympiër van het jaar en dubbel paralympisch kampioene Marieke Vervoort maakt op 6 september haar debuut op de Belgacom Memorial Van Damme.

 

Met haar goud en zilver op de sprintnummers in Londen veroverde Marieke Vervoort niet alleen de harten van de sportfans, ook dat van de organisatoren van de Belgacom Memorial Van Damme. Speciaal voor Marieke zal er dit jaar een 100m rolstoelsprint op het programma staan, met rond haar een topdeelnemersveld dat in samenwerking met het Belgian Paralympic Committee samengesteld wordt. Voor de rolstoelatleten is er hetzelfde prijzengeld als voor de andere topproeven van de Memorial.

 

Marieke Vervoort, net terug van een stage op Lanzarote, reageert zeer enthousiast op de uitnodiging: “Natuurlijk ben ik hier heel blij mee. In eigen land is de Memorial het grootste dat er is voor een atleet. Een thuismatch voor een vol stadion, dat moet echt geweldig zijn! Ik ben trouwens met een zeer goed gevoel teruggekeerd van mijn stage. Zonder tegenslagen verwacht ik om deze zomer mijn prestaties van Londen zeker te moeten kunnen evenaren. Ik vind het bovendien een enorme vorm van appreciatie dat wij voor hetzelfde prijzengeld kampen als de andere toppers. Dat is ongezien in onze sport!”