22 Februari, 2017

Lange aanloop naar de AG Memorial Van Damme

Het officiële startschot van de AG Memorial Van Damme wordt overigens al gegeven op zondag 9 april in het Koning Boudewijnstadion. Dan kan iedereen zelf proeven van deze beroemde piste. Daar ligt zowel de start als de aankomst van de 10km van Brussel. Na het succes van vorig jaar brengen we ook dit jaar atletiek opnieuw naar de mensen. De AG Urban Memorial Van Damme zal ook in 2017 België veroveren.

De 10.000 meter is vaak hét topnummer van de Memorial geweest. Onze 10 km van Brussel is bovendien de ideale voorbereiding op een aantal grote loopwedstrijden in het voorjaar, zoals de traditierijke “20 km van Brussel”, die een maand later plaatsvindt.

Er is bovendien ook een 5 km. Beide parcours lopen doorheen de prachtige parken op het Heizelplateau, vaak onbekend maar verrassend groen en rustig!

AG URBAN MEMORIAL VAN DAMME

topatletiek middenin de stad, op een groot plein of op een andere openbare locatie… De eerste editie van de AG Urban Memorial Van Damme was vorig jaar een groot succes. Ook dit jaar brengt de AG Urban Memorial Van Damme wereldtoppers en de beste Belgische atleten naar u toe.

Tussen begin mei en begin september zal de AG Urban Memorial Van Damme in het hart van enkele grote Belgische steden neerstrijken. In elke stad zal één van deze disciplines op het programma staan: sprint, hoogspringen, verspringen, discuswerpen en polsstokspringen. De toegang voor het publiek is opnieuw gratis! De AG Urban Memorial Van Damme is dus een unieke gelegenheid om van dichtbij kennis te maken met topatletiek, en dit dankzij onze titel partner AG Insurance die de komende 2 jaar zijn schouders onder dit prestigieuze project zet.

Dat geldt zeker ook voor de allerkleinsten. Aan elke manche van de AG Urban Memorial Van Damme wordt immers ook een jeugdinitiatie gekoppeld.