22 Juli, 2018

Korir verbetert amper 2 dagen later beste jaartijd op 800m

Op dag 2 van de Diamond League-meeting in Londen heeft Emmanuel Kipkurui Korir de beste wereldjaarprestatie van afgelopen vrijdag in Monaco op de 800 meter al meteen verbeterd.

De Keniaan deed 1'42"05 over 800 meter en hield daarmee de Amerikaan Clayton Murphy en zijn landgenoot Wyclife Kinyamal achter zich. Hij verbeterde de prestatie van het jaar van Nijel Amos uit Botswana met 9 honderdsten. Die was amper twee dagen geleden tijdens de meeting in Monaco op de tabellen gezet.

Ondanks het topresultaat is Korir nog niet zeker van de finale van de Road To Brussels. Dat geldt wel voor zijn landgenoten Kinyamal en Rotich.

Ook op de 4x 100 meter bij de mannen viel een beste wereldjaarprestatie te noteren. Het Britse kwartet met Ujah, Hughes, Gemili en Mitchell-Blake klokte af op 37.61 en was daarmee 24 honderdsten sneller dan Japan op 20 mei van dit jaar.

Een derde wereldjaarprestatie viel te noteren op de 100m horden bij de dames door de Amerikaanse Kendra Harrison in een tijd van 12.36. Die was daarmee 2 honderdsten beter dan haar landgenote McNeal vorige maand in Stockholm. Maar liefst 5 van de finalisten voor Brussel komen uit de Verenigde Staten.

De Kroatische favoriete Sandro Perkovic won het discuswerpen met een worp van 67m24 en deed daarmee ruim beter dan Yaimé Perez uit Cuba met 64m63. Beide atleten zijn geplaatst voor de grote seizoensfinale op 31 augustus in Brussel tijdens de AG Memorial Van Damme.

De 200 meter bij de vrouwen was een prooi voor de Amerikaanse Jenna Prandini in 22.16 voor Thomas in 22.19 en Jackson in 22.22. Prandini, Jackson (Jam) en Ta Lou (Ivo) zijn al zeker van de eindstrijd van de Road to Brussels.