04 September, 2013

Hans Van Alphen geeft training aan jongeren

Woensdag heeft tienkamper Hans Van Alphen in Vilvoorde een demonstratietraining gegeven aan jonge atleten. Ook Van Alphens coach, Wim Vandeven, en de Australische Sally Pearson, olympisch kampioene op de 100m horden, tekenden present op het domein van de Drie Fonteinen.

Enkel de top 8 van de Belgische jeugd - uit de disciplines hoogspringen en horden - waren door adidas en de organisatie uitgenodigd op de Clinic met Van Alphen en Pearson. Ze mochten een uur meetrainen en kregen tips & tricks om hun talenten bij te schaven.

De 31-jarige Van Alphen is sinds enkele weken begonnen met lichte, specifieke oefeningen en was net op tijd klaar voor de traditionele demonstratietraining voor de Memorial.

"Wat een weer zeg", lachte Van Alphen bij het zien van de zon. "We hebben hier vooral gewerkt op het hoogspringen. De jongeren zaten vol vragen", vervolgde hij.

"Ik herinner me nog dat ik uit dit soort ontmoetingen zelf veel geleerd heb toen ik 16-17 jaar was. Zelfs vandaag heb ik bijgeleerd."

Voor Pearson was het al de tweede keer dat ze een training mocht geven tijdens de Belgacom Memorial Van Damme. Twee jaar geleden was de Australische er ook al bij.

"Ik geef graag mijn kennis door aan de volgende generatie", zei ze. "Deze lichting lijkt me zelfs sterker dan de vorige."

Bekijk de reportage

Bekijk de fotospecial