02 September, 2019

Fraser-Pryce, Asher-Smith, Schippers,... de wereldtop sprint in Brussel!

Het is aftellen naar de 43e editie van de AG Memorial Van Damme, vrijdag in het Koning Boudewijnstadion in Brussel. De 100 meter bij de vrouwen belooft supersnel en heel erg close te worden. De wereldtop sprint in Brussel!

100m vrouwen

In een deelnemersveld vol absolute toppers steekt Shelly-Ann Fraser-Pryce er toch nog bovenuit. De voormalige olympische en wereldkampioene deelt de snelste tijd van het jaar (10.73) met Elaine Thompson en won ook de twee Diamond League meetings waarin ze startte. Europees kampioene en supertalent Dina Asher-Smith is een meer dan geduchte concurrente, net als Marie-Josée Ta Lou, Blessing Okagbare, Dafne Schippers en Aaleia Hobbs. De kans op een close finish is hier erg groot...!

Alle Belgen

Na het BK van afgelopen weekend kennen we ook de laatste Belgen die met een wildcard mogen meedoen aan de Diamond League finales. Die werden telkens voor de Belgische kampioen gereserveerd en dus kunnen Anne Zagré (100m horden), Robin Vandenbemden (200m) en Jonathan Sacoor (400m) zich tonen naast de wereldtoppers in hun discipline.

Kogelstoten op de Brouckèreplein

Net als de voorbije jaren trekt de AG Memorial Van Damme ook weer de stad in. Op donderdagavond al (17u10) vindt de Diamond League finale van het kogelstoten bij de mannen plaats op het volledig vernieuwde en autovrije de Brouckèreplein. Een ideale gelegenheid om zware jongens als olympisch kampioen Crouser, de voormalige wereldkampioenen Walsh & Kovacs en de leider in de Diamond League, Darlan Romani, wellicht verder dan 22m zien te werpen.