26 Augustus, 2019

Drie nieuwe namen in Hall of Fame

De AG Memorial Van Damme heeft een rijke geschiedenis, die teruggaat tot 1977. Om de atleten die in de voorbije decennia met hun topprestaties de naam en faam van de meeting gemaakt hebben te eren, besliste de organisatie in 2017 een Hall of Fame op te richten.

Heike Drechsler, Steve Cram, Merlene Ottey, Hicham El Guerrouj, Kim Gevaert, Tia Hellebaut en Wilfried Meert, de bezieler van de AG Memorial Van Damme, hebben inmiddels al een plaats in deze eregalerij gekregen. 

Met Willie Banks en Gail Devers komen er dit jaar twee Amerikaanse atletieklegendes in de Hall of Fame van de AG Memorial Van Damme. Banks was van midden jaren ’80 tot midden jaren ’90 wereldrecordhouder in het hinkstapspringen en Devers werd in de jaren ’90 twee keer olympisch kampioene op de 100 meter. Beiden wisten ook op de Memorial te schitteren.

Last but not least doet ook Sebastian Coe zijn intrede in de Hall of Fame. De Brit zorgde in 1981, op de mijl, voor het eerste wereldrecord ooit op de Memorial. Sinds 2015 is Lord Coe de voorzitter van de Interationale Atletiekfederatie, de IAAF.

Banks, Devers en Coe zullen op donderdag 5 september tijdens een galadiner officieel ingehuldigd worden in de Hall of Fame. Daags nadien, tijdens de 43ste AG Memorial Van Damme, zullen zij ook nog uitvoerig in de bloemen gezet worden en kan het publiek op groot scherm de magische Memorial-momenten uit hun carrière herbeleven.