19 Mei, 2017

Drie Belgische toppers en twee toptalenten in eerste Europese Diamond League-meetings

In juni komt de IAAF Diamond League naar Europa. Louise Carton zal haar opwachting maken in Rome, Anne Zagré en Renée Eykens lopen in Oslo. In de Noorse hoofdstad komen met Pieter Sisk en Tim Van de Velde ook twee jonge Belgische toptalenten in actie!

Na Doha (5 mei) en Shanghai (13 mei) trekt de IAAF Diamond League volgend weekend naar de Verenigde Staten voor de meeting van Eugene (27 mei). Rome mag op 8 juni de Europese spits afbijten, de grote finale van de Diamond League is uiteraard de AG Memorial Van Damme op 1 september in Brussel. Louise Carton zal in Rome in actie komen op de 5000 meter en daar hopelijk haar eerste punten verzamelen voor de 'Road to Brussels'.

Op 15 juni strijkt de Diamond League neer in Oslo. Anne Zagré loopt er de 100 meter horden en Renée Eykens de 800 meter. Zagré heeft al enkele meetings in de Verenigde Staten en vorige week een interclub in eigen land achter de rug. Voor Oslo zal ze nog te zien zijn in het Franse Montreuil (1 juni), het Nederlandse Hengelo (11 juni) en het Finse Turku (13 juni). 

Ook Renée Eykens heeft, in samenspraak met haar nieuwe coach Theo Joosten, haar programma voor de komende weken op punt staan. Na de interclub van vorige week is de IFAM-meeting in Oordegem op 27 mei haar volgende afspraak. De Antwerpse zal in het Oost-Vlaamse atletiekoord de 400 meter lopen. Op 5 juni in Praag staat er voor Eykens een 800 meter geprogrammeerd en tien dagen later zal ze dus in Oslo zijn voor haar eerste Diamond League-meeting van het seizoen.

Naast Zagré en Eykens zullen ook Pieter Sisk en Tim Van De Velde de Belgische kleuren verdedigen in het Bislettstadion. De traditionele 'dream mile' in Oslo wordt dit jaar een wedstrijd voor lopers onder 20 jaar op maat van Jakob Ingebrigtsen, met zijn 16 lentes de jongste van de drie supergetalenteerde Noorse broers. 

Onze youngsters, Pieter Sisk en Tim Van De Velde, zullen Ingebrigtsen zeker het vuur aan de schenen proberen te leggen. Een mooie gelegenheid voor hen om zich te tonen voor een groot internationaal publiek!