03 September, 2013

Broers Borlée klaar voor eerste 400m tegen elkaar

Kevin en Jonathan Borlée nemen zoals ieder jaar opnieuw deel aan de Belgacom Memorial Van Damme. Dit jaar loopt ook jongere broer Dylan mee.

Dinsdaghadden de broers Borlée, Kevin, Jonathan en Dylan een afspraak met de pers. Vader en coach Jacques Borlée, coach en vader opende de persconferentie door uit te leggen wat de cijfers 5 -7 - 49 betekenden: dit zijn de huidige rankings van Jonathan, Kevin en Dylan op de IAAF wereldlijst voor de 400m dit jaar.Dankzij die goede prestaties lopen de drie broersop de Belgacom Memorial Van Damme voor het eerst tegen elkaar.

"Het zal anders zijnnu ieder zijn eigen race in zijn eigen baan loopt", gaf Kevin mee. Dylan is dan weerenthousiast dat hij voor het eerste keer mag deelnemen aan deDiamond League-meeting.Sinds de eerste deelname vanzijn oudere broers zit hij jaarlijks in de tribune. Straksstaat hij voor het eerst zelf op de piste van het Koning Boudewijnstadion.

Voor Jonathan en Kevin is de Belgacom Memorial Van Damme de gelegenheid bij uitstek om een mooie prestatie televeren voor een dolenthousiast publiek. "Het beste publiek vanhet hele Diamond League-circuit helpt de focus hoog te houden", klonk het. "Dat geeft enorm veel motivatie en energie."

De Borleés moeten nog een laatste keer knallen voor zeaan een welverdiende vakantie kunnen beginnenom nadienfris te starten met de voorbereidingvoor 2014.

Bekijk de reportage op Belgacom Memorial TV