07 Juni, 2018

Berings loopt tweede beste tijd uit carrière in Oslo

Op de Diamond League-meeting in Oslo haalden Eline Berings en Philip Milanov beiden de zesde plaats. Op die manier sprokkelde Milanov enkele punten in de Road to Brussels, de seizoensfinale van de Diamond League tijdens de AG Memorial Van Damme.

In Oslo stonden de Bislett Games op het programma, de vijfde meeting in de Diamond League van dit seizoen. De top-8 of top-12 (afhankelijk van de discipline) na de twaalfde meeting is geplaatst voor de grote seizoensfinale in Zürich of Brussel. De AG Memorial Van Damme vindt op vrijdag 31 augustus 2018 plaats. De Road to Brussels liep vanavond dus door de Noorse hoofdstad.

Eén van de nummers die straks ook op de AG Memorial Van Damme op het programma staan was de 100 meter bij de vrouwen. Die werd beslist na een finishfoto. Daarop bleek dat Murielle Ahouré de beste was. Ze haalde het in 10"91, één honderdste sneller dan Dina Asher-Smith, die een nieuw Brits record liep.

De zege in de 3000 meter steeple bij de vrouwen ging naar de Keniaanse Hyvin Kiyeng in 9:09.63. De beste op de 100 meter horden was de Jamaicaanse Danielle Williams in 12"60. Eline Berings werd zesde in die race in 12"89, haar beste tijd van het seizoen én de tweede tijd uit haar carrière op twee honderdsten van haar persoonlijk record uit 2014.

Salwa Eid Naser dook op de 400 meter onder de 50 seconden, 49"98. Haar beste tijd van het seizoen was ook goed voor de zege.

Bij de mannen was Essa Mutaz Barshim de beste in het hoogspringen. Hij ging over 2m36 en deed daarmee 3 cm beter dan Danil Lysenko. De zege in het discuswerpen was voor de Litouwer Andrius Gudzius met 69m04. Philip Milanov moest tevreden zijn met een zesde plaats met 64m40, een halve meter minder ver dan zijn beste prestatie van het jaar. 

Beste wereldjaarprestaties kwamen er niet in Oslo, maar wel twee meetingrecords: de Nieuw-Zeelander Tomas Walsh won het kogelstoten met 22m29, de Qatarees Abderrahman Samba de 400 meter horden in 47.60.