17 Juni, 2019

Belgische toppers op de affiche

De Belgische trots in de wereldatletiek – Nafi Thiam, de broers Borlée en Jonathan Sacoor – zijn dit jaar opnieuw te bewonderen op de AG Memorial Van Damme en sieren ook de affiche.

Nafi Thiam zal deelnemen aan het hoogspringen op 6 september. Het is geen geheim dat het hoogspringen de beste discipline is van de olympisch, wereld- en Europees kampioene in de zevenkamp. Thiam krijgt een wildcard en gaat de strijd aan met de wereldtop. Vorig jaar won Thiam het hoogspringen dat toen een promotional event was. 

Driemaal een 400m

De drie broers Borlée en Jonathan Sacoor lopen de 400m. Slechts één van hen zal een wildcard kunnen krijgen voor de finale van de Diamond League. Voor de andere Belgen wordt er een tweede 400m aan het programma toegevoegd met een concurrentiële bezetting. Meteen een ideale gelegenheid om de benen finaal te testen voor het WK in Doha. Ook de Belgian Cheetahs tonen hun snelle benen tijdens de Memorial. De leden van de Belgische aflossingsploeg gaan individueel de strijd met elkaar aan. 

Op 3 mei is de IAAF Diamond League gestart in Doha en daarmee ook The Road to Brussels. Intussen zijn we 6 meetings ver en zijn de beste atleten ter wereld nog volop bezig om zich te kwalificeren voor deelname aan de grote finale in Brussel.