17 Juni, 2019

AG Memorial Van Damme in het teken van girl empowerment

Vanaf dit jaar staat de AG Memorial Van Damme in het teken van empowerment van meisjes door sport. Daarvoor gaan de Memorial en Plan International België een uitgebreide samenwerking aan.

Meeting Director Cédric Van Branteghem: “De AG Memorial Van Damme gelooft sterk in gendergelijkheid en in de kracht van sport om dat uit te dragen en om het leven van meisjes en vrouwen beter te maken. We zitten daar helemaal op dezelfde lijn als Plan International België en zijn fier om ook te kunnen bijdragen aan het sportprograma voor meisjes in Senegal. De link tussen Plan en de 400m-loopsters maakt het plaatje nog completer.”

“Als kinderrechtenorganisatie streven we naar een wereld die rechtvaardig en veilig is voor alle kinderen”, stelt Jochem Roels, Director Business Development & Innovation bij Plan International België. “Dat begint met gelijke rechten én kansen. In de Memorial zien we dan ook de ideale partner. Sportevenementen brengen duizenden mensen op de been en beschikken daardoor over de mogelijkheid om sociale impact te creëren op vlak van gelijkheid en non-discriminatie.”