25 Februari, 2014

AG Insurance Memorial Van Damme: nieuwe partner en nieuw logo

AG Insurance is vandaag voorgesteld als de nieuwe title partner van wat voortaan officieel de AG Insurance Memorial Van Damme heet.

“We zijn zeer blij met AG Insurance als nieuwe partner”, opent Bob Verbeeck, gedelegeerd bestuurder van de Memorial. “Daarmee krijgen we opnieuw een Belgisch bedrijf als title partner. Een partner dan nog die vol inzet op beweging, gezondheid en sportbeoefening, meer kan het grootste sportevenement van ons land zich niet wensen.”

Antonio Cano, CEO AG Insurance: “We zijn bijzonder trots dat we door dit partnership een prestigieus evenement als de Memorial Van Damme kunnen steunen in zijn verdere ontwikkeling. De Memorial is een uniek sportevenement in België met een wereldwijde uitstraling en één van de grootste atletiekmeetings ter wereld. Maar het is ook een feest voor de sport met een uitgesproken gemoedelijk en familiaal karakter, een feest dat mensen aanspoort om zelf te sporten.”

“Dat sluit perfect aan bij onze sponsoringstrategie om projecten te ondersteunen die op lange termijn de actieve sportbeoefening promoten. Als verzekeraar is AG Insurance bijzonder begaan met de gezondheid en het welzijn van zijn klanten en zijn medewerkers. We zijn ervan overtuigd dat een monument als de Memorial Van Damme perfect past in dat kader”, aldus nog Cano.

Disciplines op de AG Insurance Memorial Van Damme 2014, tevens finales van de Diamond Race:

Mannen: 100m, 400m*, 1500m, 10.000m*, 3000m steeple, 110m horden, hoogspringen, verspringen, polsstokspringen en discuswerpen (*de 400m en 10.000m zijn zogenaamde promotional events en dus geen Diamond Race finale); 

Vrouwen: 200m, 400m, 800m, 5.000m, 400m horden, hinkstapspringen, kogelstoten en speerwerpen.

De IAAF Diamond League bestaat uit de grootste 14 meetings ter wereld. De atleten strijden er in 32 disciplines om Diamond Race punten. De finale van de Diamond Race vindt plaats in Zürich en Brussel (telkens 16 disciplines). De eindwinnaar in elke Diamond Race krijgt een diamanten trofee, een cheque van 40.000$, een wildcard voor het WK en is de nummer één van dat jaar in zijn of haar discipline.

Voor de AG Insurance Memorial Van Damme 2014 zijn er reeds meer dan 10.000 tickets de deur uit. 

Bestel hier je tickets!